Logo
Facebook YouTube RSS Twitter
Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, nevladina je i neprofitna organizacija koja okuplja vjernike, svećenike i vjerske službenike raznih vjerskih zajednica, one koji ne pripadaju nijednoj vjerskoj zajednici i ateiste u svim županijama Hrvatske s jedinstvenim ciljem: obrana, očuvanje, širenje i oplemenjivanje vjerskih sloboda pojedinaca i vjerskih zajednica kao i unaprjeđenje prava na slobodu savjesti i vjeroispovjedi.
Knjiga Vjerske zajednice u Hrvatskoj
header

Izborna skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj


Izborna skupština Udruge za vjersku slobodu u RH održana je 21. ožujka 2018. godine u Kršćanskoj adventističkoj crkvi, Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb. Predsjedavao je predsjednik Udruge, i Glavnog odbora mr. sc. Žaljko Mraz. Na zasjedanju je bilo 23 člana Udruge. Izabrani su slijedeći dužnosnici:

null null


1. Prema članku 21. stavak 3. statuta Udruge za predsjednika skupštine Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj jednoglasno je izabran mr. sc. Slobodan Lalić.

2. Prema članku 21. stavak 4. statuta Udruge jednoglasno je izabrano 13 članova Glavnog odbora Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj:

1) Branko Berić
2) Daniel Berković
3) Jadranka Brnčić
4) Mladen Dominić
5) Vedran Đulabić
6) Slobodan Lalić
7) Ivan Markešić
8) Dragutin Matak
9) Mirza Mešić
10) Željko Mraz
11) Luciano Moše Prelević
12) Josip Takač
13) Ivan Valek


3. Prema članku 21. stavak 4. statuta Udruge skupština je imenovala i izglasala u Nadzorni odbor Udruge od tri člana:
1) Stjepan Farago
2) Danijel Žic
3) Karlo Lenart

4. Prema članku 21. stavak 5. statuta Udruge skupština je imenovala i izglasala likvidatora Udruge, prof. Josipa Takaća.

5. Prema članku 20. statuta Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj svi gore navedeni dužnosnici izabrani su na razdoblje od 4 (četiri) godine ili do 21. ožujka 2022.

Zahvaljujemo dosadašnjem predsjedniku skupštine mr. sc. Mirzi Mešiću na njegovu doprinosu tijekom dva mandata. Također zahvaljujemo gospodinu Mariju Živkoviću na njegovom djelovanju u Glavnom odboru. Novom predsjedniku mr. sc. Slobodanu Laliću, kao i novom članu Glavnog odbora dr. sc. Vedranu Đulabiću želimo puno uspjeha u dragovoljnom djelovanju za dobro i slobodu drugih i drugačijih.

null

Zatim je uslijedilo zasjedanje Glavnog odbora Udruge. Prisutni su bili: Daniel Berković, Mladen Dominić, Vedran Đulabić, Ivan Markešić, Dragutin Matak, Željko Mraz, Josip Takač i Ivan Valek.

Sjednicu je vodio dosadašnji predsjednik Udruge mr. sc. Željko Mraz. Nakon pozdravnih riječi prešlo se na izbor predsjednika, tajnika i rizničara Udruge u skladu s člankom 23. st. 2. Statuta Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj.

1. Za predsjednika Glavnog odbora Udruge jednoglasno je izglasan mr. sc. Željko Mraz.
2. Glavni tajnik Glavnog odbora Udruge je dr. sc. Dragutin Matak, što je isto jednoglasno izglasano.
3. Za rizničara Glavnog odbora Udruge jednoglasno je izabran rabin zagrebački, Luciano Moše Prelević.
4. Pozivamo gospodina dr. Ganounea Dioba, glavnog tajnika Internacionalne udruge za vjersku slobodu (IRLA) da posjeti Hrvatsku u povodu 25. obljetnice osnivanja Udruge za vjersku slobodu u RH.
Sjednica je završena u 21.30 sat.

Dr. sc. Dragutin Matak, tajnik Udruge