Logo
Facebook YouTube RSS Twitter
Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, nevladina je i neprofitna organizacija koja okuplja vjernike, svećenike i vjerske službenike raznih vjerskih zajednica, one koji ne pripadaju nijednoj vjerskoj zajednici i ateiste u svim županijama Hrvatske s jedinstvenim ciljem: obrana, očuvanje, širenje i oplemenjivanje vjerskih sloboda pojedinaca i vjerskih zajednica kao i unaprjeđenje prava na slobodu savjesti i vjeroispovjedi.
Knjiga Vjerske zajednice u Hrvatskoj
header

SVEČANA SKUPŠTINA Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj


SVEČANA SKUPŠTINA Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj u povodu svjetskog dana vjerske slobode održana je 29. siječnja 2022. u auli Sveučilišta u Zagrebu. Središnje predavanje je iznio jedan od laureata, izv. prof. dr. sc. Marko Vučetić sa Sveučilišta u Zadru. Naslov predavanja je bio: „Vjerska sloboda između solidarnosti i egoizma”.
Nakon otpjevane hrvatske himne pročitana su obrazloženja o dodjeli priznanja laureatima dr. med. Hašimu Smlatiću iz Siska i Marku Vučetiću iz Zadra. Budući da dr. Smlatić nije mogao biti prisutan na skupštini, priznanje je umjesto njega preuzeo Alem ef. Crnkić, glavni imam Medžilisa Islamske zajednice u Sisku. Zatim je uslijedilo uvjerljivo predavanje Marka Vučetića koje u cijelosti objavljujemo.
Uslijedili su srdačni pozdravi uvaženih gostiju nakon čega je svečana skupština zaključena riječima poznate američke spisateljice Ellen G. White: „,,Svijetu su potrebni ljudi koji se ne daju ni kupiti ni prodati, koji su vjerni istini i slobodi kao magnetska igla polu“.

Dragutin Matak, tajnik Udruge

SVEČANA SKUPŠTINA 2022. Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj


20230106-plakat.jpg SVEČANA SKUPŠTINA Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj održana je 29. siječnja 2022. u povodu svjetskog dana vjerske slobode u auli Sveučilišta u Zagrebu. Središnje predavanje je iznio jedan od laureata, izv. prof. dr. sc. Marko Vučetić sa Sveučilišta u Zadru. Naslov predavanja je bio: „Vjerska sloboda između solidarnosti i egoizma”.  20230106-svi.jpg

» Opširnije

Dobročinstvom usrećimo drugogaMr. sc. Mevludi ef. Arslani

20210126-mevludi.jpg

Poštovani članovi skupštine Udruge za vjersku slobodu,
Uvaženi muftija Hasanoviću,
Poštovani mitropolite Porfirije,
Poštovani glavni rabine Preleviću,
Dragi i poštovani rektore Boras,
Cijenjeni prisutni,
Dame i gospodo,
Braćo i sestre,

» Opširnije

Svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj 2020. godineDr. sc. Dragutin Matak, tajnik Udruge


Na početku godine tradicionalno obilježavamo međunarodni Dan vjerske slobode. U Hrvatskoj je u povodu toga dana održana svečana skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, 26. siječnja 2020. I ovaj put sjednica je održana u prelijepoj auli Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14. Okupilo se više od stotinu prijatelja i podupiratelja vjerske slobode i naše Udruge. Ovogodišnje geslo je bilo: “Dobročinstvom usrećimo drugoga”.

20210126-predsjedavajuci.jpg

» Opširnije

|| Starije >>