Logo
Facebook YouTube RSS Twitter
Udruga za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj, nevladina je i neprofitna organizacija koja okuplja vjernike, svećenike i vjerske službenike raznih vjerskih zajednica, one koji ne pripadaju nijednoj vjerskoj zajednici i ateiste u svim županijama Hrvatske s jedinstvenim ciljem: obrana, očuvanje, širenje i oplemenjivanje vjerskih sloboda pojedinaca i vjerskih zajednica kao i unaprjeđenje prava na slobodu savjesti i vjeroispovjedi.
Knjiga Vjerske zajednice u Hrvatskoj
header

O nama


14. veljače 1994. godine u nazočnosti brojnih predstavnika vjerskih zajednica u Hrvatskoj te javnih i društvenih djelatnika, u zagrebačkom hotelu Esplanade održana je osnivačka skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj. Udruga - prema riječima prvog predsjednika Udruge dr. Branka Lovreca - ne nastaje kao posljedica nesloboda u Hrvatskoj, već kao potvrda stasanja sloboda u našem društvu.

» Opširnije

Vodstvo Udruge


PREDSJEDNIK SKUPŠTINE:

Slobodan Lalić

PREDSJEDNIK UDRUGE:

Željko Mraz

TAJNIK:

Dragutin Matak

RIZNIČAR:

Luciano Moše Prelević

» Opširnije

Program Udruge


Program i ciljevi udruge

Prihvaćeni na Skupštini Udruge za vjersku slobodu, održane 20. lipnja 1995.godine.

» Opširnije

Statut Udruge


Na osnovi članka 11. Zakona o udrugama (NN broj 70/97) Skupština Udruge za vjersku slobodu u Republici Hrvatskoj na svojoj sjednici održanoj 8. siječnja 1998. godine, usvojila je ovaj:

» Opširnije

||